Βλάκας με περικεφαλαία!

Και το όνομα αυτού: Γρηγόρης Ψαριανός! Θλίβομαι που ανήμερα του Σταυρού, αναγκάζομαι να βρίσω, αλλά μερικές φορές όταν η οργή και ο παραλογισμός σε κυριεύουν, τα λόγια είναι περιττά. Την θέση των λόγων παίρνουν οι ύβρεις που και πάλι λίγες είναι για να χαρακτηρίσεις το μεγαλείο της βλακείας του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ (ας το λέμε καλύτερα ΠΑΠΑΡ…) Γρηγόρη Ψαριανού. Ο… αξιόλογος πνευματικός και πολιτικός άνθρωπος που σε ένα κρας – τεστ για υποψήφιους περιφερειάρχες στο MEGA δεν ήξερε την τιμή του εισιτήριου του ΜΕΤΡΟ (που να το ξέρει, μπαίνει ποτε σε ΜΜΜ;) και ο μέγιστος στιχουργός που ήθελε να… αερίσει της Βουλής τα έδρανα (αλλά τώρα στρογγυλοκάθεται), ακούστε με τι asshole – είται:

Ερώτηση σχετικά με την αναγκαιότητα της σχολικής προσευχής κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γρηγόρης Ψαριανός. Ο κ. Ψαριανός χαρακτηρίζει ως παιδαγωγικά απαράδεκτο φαινόμενο τη σχολική προσευχή και σημειώνει ότι ο «εκσυγχρονισμός» που επικαλείται το υπουργείο Παιδείας φαίνεται ότι δεν μπορεί να αγγίξει ό,τι έχει σχέση με την παρουσία της εκκλησίας στα σχολεία. Ο βουλευτής αφού αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου με οδηγίες για τον αγιασμό και την πρωινή προσευχή, σημειώνει ότι ο αγιασμός αποτελεί θρησκευτική τελετή και ως εκ τούτου το σχολείο, όπως και οποιοσδήποτε δημόσιος φορέας, δεν έχει καμία υποχρέωση να τον τελέσει.

«Ως προς την καθημερινή πρωινή προσευχή, καθώς σήμερα ζούμε σε πολυπολιτισμική κοινωνία, δεν είναι παιδαγωγικά αποδεκτό να υπάρχουν μαθητές που να ξεχωρίζουν στεκόμενοι παράμερα τη στιγμή που οι υπόλοιποι προσεύχονται. Η υποχρέωση δε των εκπαιδευτικών να συμμετέχουν στην προσευχή δεν συνάδει με τον εκπαιδευτικό τους ρόλο που μεταξύ άλλων είναι να αποτελούν πρότυπο ελεύθερης και κριτικής σκέψης για τους μαθητές τους» αναφέρει ο κ. Ψαριανός.

Ο βουλευτής θέτει στην υπουργό Παιδείας τις εξής ερωτήσεις:

1. Ποιο είναι το παιδαγωγικό σκεπτικό βάσει του οποίου θρησκευτικές τελετές τελούνται επίσημα και υποχρεωτικά εντός σχολικού ωραρίου σαν να ζούμε σε θεοκρατικό καθεστώς και όχι σε μια ελεύθερη πολυπολιτισμική και ανεξίθρησκη δημοκρατία;

2. Για ποιο λόγο δεν παραπέμπετε όσους μαθητές το επιθυμούν να παίρνουν την ευλογία των ιερέων για το νέο σχολικό έτος στους εκκλησιαστικούς ναούς της ενορίας τους;

3. Με ποιο σκεπτικό οι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να συμμετέχουν στην πρωινή προσευχή και στον εκκλησιασμό;

4. Σε περίπτωση που εκπαιδευτικοί λειτουργοί αρνηθούν ή δεν επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτές τις υποχρεωτικές τελετές θα υφίστανται κάποιες ποινές ή κυρώσεις υπηρεσιακές ή άλλες;

Βρε, καραγκιόζη, εδώ τα παιδιά μετά από την επιτυχημένη πολιτική της Άννας Bilderberg (καθώς αρέσκεται να συχνάζει σε… think tank που λαμβάνουν αποφάσεις, οι οποίες υλοποιούνται με την αρωγή των… τανκ!) ξεκίνησαν την σχολική χρονιά με φωτοτυπίες και cd, κάτι που δεν έγινε ούτε και επί κατοχής κι εσύ ασχολείσαι με τους αριστεροκομπλεξισμούς σου, την εκκλησία και τις προσευχές; Η εκκλησία βρε αστοιχείωτε κράτησε σε κρίσιμες στιγμές το έθνος ζωντανό, αλλά αυτό δεν σας το μάθανε στην ΚΟΒΑΣας έχει σιχαθεί ο λαός με τους βερμπαλισμούς και τις βλακείες σας. Έχετε μεγάλο μερίδιο ευθύνης αριστερολέρες για το σημείο που έχουμε φτάσει! Ο λαός δεν ξεχνά και καλύτερα θα είναι να αρχίσετε να κάνετε την προσευχή σας, γιατί οι γαμ… οι εκλογές έρχονται και ο τόπος θα ξεβρωμίσει, επειδή δεν μπορώ άλλο Γρηγόρη!!!!

Advertisements

About zoubosteo

Δημοσιογράφος γεννήθηκα, δημοσιογράφος θέλουν να πεθάνω!

Posted on Σεπτεμβρίου 14, 2011, in Άποψη, Ενημέρωση, Πολιτική and tagged , , . Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

  1. Teo…εσύ θεωρείς ότι είναι ζητήματα αυτά ή όχι!;!Ή σε ενοχλεί ο χρόνος που τα ρωτάει; Αν κάποιος δεν είναι ορθόδοξος, ή δεν πιστεύει δεν πρέπει να μετέχει στην ασθμαίνουσα ελληνική εκπαίδευση;; Η ορθή δόξα σου δεν είναι απαραίτητα και των άλλων!!
    και στα τέτοια μου για τον Ψαριανό, εννοείται!!!

  2. Εννοείται με ενοχλεί περισσότερο ο χρόνος, γιατί το άτομο είναι εκτός τόπου και χρόνου. Δικαιώμα του καθενός να πιστεύει όπου θέλει. Σεβαστό! Αλλά εδώ μας βιάζουνε, κι αυτός ασχολείται με το χρώμα του σώβρακου που φοράμε. Και πιπιλίζει την κλασική αντι- κληρακιλιστική πιπίλα, η οποία δεν έχει πια καμιά λογική σε μια χώρα που έχουν καταλυθεί τα πάντα. Λες κι αν δεν υπήρχε εκκλησία, θα είμασταν παράδεισος! Να ΄χαμε, να ΄λεγαμε!!!

Κάποιο σχόλιο;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: